Note: Trenutno dostupni samo master i doktorski studij

O IE

(Note: Currently available Master and PhD Program only)

Program Industrijski inženjering je osmišljen tako da studentima pruža solidnu osnovu u matematici i nauci, kao I u inžinjerskoj ekonomiji, proizvodnim sistemima, proizvodnji i kontroli zaliha, istraživanju operacija, inženjeringu kvaliteta, pouzdanosti, planiranju objekata, rukovanju materijalima i informacionoj tehnologiji. Podstičemo naše učenike da učestvuju u industrijskom stažiranju kako bi stekli zanje i  iskustvo. Industrijski inženjering je disciplina posvećena projektovanju, instalaciji, poboljšanju i kontroli integrisanih sistema ljudi, materijala i postrojenja u širokom spektru organizacija koje proizvode robu ili usluge. Stoga je to područje studija namjenjeno osobama koje su zainteresovane za analiziranje i formulisanje apstraktnih modela složenih sistema s namjerom poboljšanja performansi sistema. Kao i druga inženjerska polja, industrijski inženjer se bavi rješavanjem problema kroz primjenu specijalizovanih znanja iz matematike i prirodnih nauka, kao i principe inženjeringa. Jedna od važnih karakteristika industrijskog inženjeringa je njen sistemski pristup integriranju osnovnih resursa proizvodnih i uslužnih sistema i drugih relevantnih resursa, kao što su informacije i energija, na način koji stvara usklađen, efikasan i konkurentan rad unutar preduzeća .

Mogućnosti zapošljavanja

Naši diplomci dobijaju neophodne vještine za obavljanje svoje profesije u raznim  okruženjima i u svim vrstama preduzeća, od velikih industrija kao što su proizvodnja, logistika do transporta i izgradnja. Takođe obuhvata uslužne djelatnosti, kao što su zdravstvena zaštita, maloprodaja, bankarstvo, osiguranje i konsalting vladinim agencijama i neprofitnim organizacijama. Mogućnosti za karijeru diplomata industrijskog inženjerstva uključuju.

U čemu je razlika?

Studijski program industrijskog inženjerstva je jedinstven u svojoj oblasti i jedan od rijetkih u regionu. Prepoznat je po kvalitetu tehnike i istraživanju, ali ga takođe naši zadovoljni studenti doprinose za sadržaj programa.